Lokal SEO

För många företag som är verksamma på lokal nivå, är det viktigt att nå ut till kunder i närområdet.  Därför är lokal SEO ett bra verktyg för att öka synligheten hos sådana företag på Google och andra sökmotorer. Det handlar om att optimera sin webbplats och online-närvaro för att ranka högt i lokala sökresultat och nå ut till den lokala målgruppen.

Det kan innebära att använda lokala nyckelord, inkludera kontaktuppgifter och adresser på webbplatsen, och få in lokala recensioner och länkar. Genom att använda lokal SEO kan företag få en konkurrensfördel på den lokala marknaden och öka möjligheterna för att nå sina lokala målgrupper.

Lokal seo

Vad innebär det?

SEO är en förkortning för sökmotoroptimering, och det syftar till att förbättra en webbplats placering i sökmotorernas resultat. När människor söker efter en viss tjänst eller produkt, kommer det upp tusentals träffar och ju högre upp en webbplats hamnar i sökresultaten, desto lättare är det att hitta den.

Lokal SEO syftar till att göra det lättare för människor att hitta rätt hemsida när de söker efter en viss typ av produkt eller tjänst lokalt. Många företag använder sig av lokal SEO för att synas bättre än sina konkurrenter i lokala sökresultat och få fler besök och kunder.

Varför satsa på lokal SEO?

Att satsa på lokal SEO kan vara ett smart drag för företag som är verksamma endast lokalt, eftersom det ger möjlighet att rikta in marknadsföringen på den lokala målgruppen och öka synligheten på nätet. En webbplats är också viktigt för att potentiella kunder ska kunna hitta företaget, lära sig mer om dess utbud och vara mer benägna att göra affärer med företaget.

En hemsida är en viktig förlängning av ett företag oavsett om det är en lokal butik, frisör eller café. På hemsidan finns tillgänglig information som kontaktuppgifter, besöksadress och öppettider som kunderna kan använda sig av. Därför är det viktigt att hemsidan är lätt att hitta för den som söker efter en produkt eller tjänst inom det lokala området.

Många kunder använder internet för att söka efter lokala företag och om ditt företag inte syns i sökresultaten, kommer kunderna inte veta att det finns.

Källa:
https://www.entrepreneur.com/science-technology/why-local-seo-is-the-key-to-business-success/429709

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.