Linkedin

LinkedIn är en kraftfull plattform för professionell nätverkning och marknadsföring. Genom att skapa en profil och dela information om dig själv och ditt företag kan du visa upp dina kompetenser och erfarenheter för andra personer och företag i branschen. Detta gör att det blir enkelt för människor att hitta och kontakta dig, samt för dig att hitta nya kontakter och affärsmöjligheter.

Linkedin

Strategier

För att lyfta fram företaget eller dig själv finns det flera strategier att välja mellan. Det kan innebära att posta regelbundet innehåll som är relevant för din målgrupp, skapa grupper och delta i diskussioner, eller att använda annonser och Sponsrade Inlägg för att nå ut till fler människor.

En annan viktig strategi är att utveckla ett professionellt och konsekvent varumärke på din profil. Det innebär att använda en profilbild och ett omslagsfoto som speglar ditt företag eller dig själv som privatperson. Och att skapa en kort, kraftfull och beskrivande profiltext som är lätt för besökare att förstå vad du eller företaget gör och vad du kan erbjuda.

LinkedIn är en plattform där det är lätt att bygga upp ett eget nätverk av professionella kontakter. En bra strategi för att bygga upp ett nätverk på LinkedIn är att vara aktiv och engagerad i olika grupper relaterade till din bransch eller intresse.

Annonsera på LinkedIn

LinkedIn är inte bara en plattform för nätverkande, det är också ett kraftfullt verktyg för marknadsföring. Företag kan skapa annonser som rullas ut och når aktiva personer och beslutsfattare inom specifika branscher eller geografiska områden. Genom att vinkla, ställa in och anpassa annonserna kan man säkerställa att de når ut till rätt publik.

LinkedIn annonser ger dig möjlighet att nå ut till en specifik målgrupp med precis det innehåll som är mest relevant för dem. Du kan välja att annonsera på olika sätt på plattformen, exempelvis Sponsrade Inlägg, Sponsrad Innehåll, Sponsrad Inbjudan, Sponsrad profil och Sponsrad ansökan. Det gör det möjligt att skapa annonser som är anpassade för olika syften och målgrupper.

Källa:
https://www.linkedin.com/pulse/7-benefits-using-linkedin-sarah-rycraft/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.