Konverteringsgrad ehandel: Så maximerar du försäljningen

Att driva en e-handel är inte alltid en lätt uppgift, särskilt när det gäller att öka försäljningen och konverteringsgraden. Konverteringsgraden är en viktig faktor för att mäta hur många besökare som faktiskt gör en köptransaktion på din webbplats. En hög konverteringsgrad innebär fler intäkter, vilket är det ultimata målet för alla e-handelsföretag. Men hur ökar man konverteringsgrad ehandel?

Skylt med texten ecommerce som betyder ehandel. hur ökar man konverteringsgrad ehandel ?

På en produktsida är det viktigt att ha en stark beskrivning.

Skapa en lättanvänd webbplats

En av de största hindren för hög konverteringsgrad är en dåligt utformad webbplats. För att öka din konverteringsgrad bör du se till att din webbplats är enkel att använda och navigera. Detta inkluderar allt från att ha en lättförståelig och lättillgänglig navigationsmeny till att se till att kassan är enkel att använda.

Optimera produktbeskrivningar

En annan faktor som kan påverka din konverteringsgrad är produktbeskrivningarna. För att öka chanserna att besökare köper dina produkter bör du se till att dina produktbeskrivningar är väl skrivna och innehåller all nödvändig information. Detta inkluderar inte bara produktens funktioner och fördelar, utan även eventuella begränsningar och garantier.

Erbjud flera betalningsalternativ

För att öka försäljningen och konverteringsgraden är det viktigt att erbjuda flera betalningsalternativ. Detta ger kunderna mer valfrihet och kan öka sannolikheten för att de genomför ett köp. En del av detta kan innebära att implementera betalningssätt som Paypal och Klarna, utöver vanliga betalkort.

Optimera för mobila enheter

Många kunder använder mobila enheter för att shoppa online, så det är viktigt att din e-handelswebbplats är optimerad för mobila enheter. Detta inkluderar allt från en mobilanpassad webbdesign till att se till att webbplatsen laddar snabbt på mobila enheter.

Optimera laddningstiden

En annan viktig faktor som kan påverka konverteringsgraden är laddningstiden på din webbplats. En långsam laddningstid kan göra att kunderna lämnar din webbplats innan de ens har fått möjlighet att utforska dina produkter. Detta kan enkelt åtgärdas genom att optimera bildstorlekar och minska antalet externa skript som används på din webbplats.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du öka din konverteringsgrad och maximera din försäljning i din e-handel. Tänk på att enkla förbättringar kan ha stor effekt på din konverteringsgrad. Testa olika strategier och analysera resultaten för att hitta den perfekta formeln för din e-handel.

Källa: https://blog.hubspot.com/marketing/conversion-rate-optimization-guide

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.