Hur tjänar man pengar på Instagram?

Instagram har blivit en av de mest populära sociala plattformarna på internet med över 1 miljard aktiva användare varje månad. För många människor har plattformen också blivit en inkomstkälla. Men hur tjänar man pengar på Instagram egentligen?

Bild på en mobilskärm som visar instagrams analytics. Hur tjänar man pengar på instagram?

Bilden ovan visar hur det ser ut i Instagrams analytics.

Bli en influencer

En influencer är någon som har en stor påverkan på sociala medier. Genom att bygga upp en följarskara på Instagram kan man locka till sig sponsrade inlägg från företag som vill nå ut till en specifik målgrupp. Influencers kan också få betalt för att skapa innehåll åt företag eller lansera sina egna produkter.

Affiliate-marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är när man får provision för att marknadsföra någon annans produkt. Som Instagram-användare kan man inkludera en länk i sitt innehåll som leder till en produkt eller tjänst. Om någon då köper produkten eller tjänsten via länken så tjänar affiliaten pengar.

Annonsering

Instagram tillåter även företag att annonsera på plattformen. Genom att bli en Instagram-annonsör kan man placera annonser på Instagram och nå ut till en specifik målgrupp. Instagram-annonsörer betalar för annonsering baserat på antalet visningar eller klick som annonserna genererar.

Sälja produkter eller tjänster

Företag och individer kan använda Instagram som en plattform för att marknadsföra och sälja sina produkter eller tjänster. Genom att skapa innehåll som visar upp produkterna eller tjänsterna kan man attrahera nya kunder och öka försäljningen.

Tillhandahålla tjänster

Som Instagram-användare kan man också tjäna pengar genom att erbjuda sina tjänster till andra användare. Till exempel kan en person med bra fotografifärdigheter erbjuda sig att ta bilder för andra användares Instagram-konton.

Kontentan av det hela är att det finns flera sätt att tjäna pengar på Instagram, men det kräver tid och ansträngning att bygga upp en följarskara och skapa innehåll som tilltalar följarna. Genom att bli en influencer, använda affiliate-marknadsföring, annonsering, sälja produkter eller tjänster, eller tillhandahålla tjänster, kan man dra nytta av plattformens stora användarbas och tjäna pengar på sin närvaro på Instagram.

Källa: https://www.shopify.com/blog/make-money-on-instagram

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.