Hur tar man proffesionella bilder?

Jorge Castro här, vanligtvis dyker jag ner i det djupa havet av SEO och digital marknadsföring. Men idag tar jag en liten omväg för att besvara en av de mest ställda frågorna den här veckan: “Hur tar man bra bilder som människor älskar?”

Att fängsla tittarna med ditt fotografiska innehåll är inte bara viktigt för att sticka ut på sociala medier, men det är också avgörande för att förbättra användarupplevelsen på din webbplats och därmed ge en positiv påverkan på din SEO.

öronhåltagning

Bilden visar ett öra där smycket syns efter en öronhåltagning. Foto från Susanna Falken.

Fotografins fundamenta: 7 tips för fantastiska bilder

1. Förstå ditt syfte: Innan du tar bilden, fråga dig själv vad du vill förmedla. Är det en produkt, en stämning eller kanske en berättelse? Med ett klart syfte kan du lättare planera din komposition och välja rätt inställningar.

2. Ljus är nyckeln: Bra belysning kan göra en medelmåttig bild fantastisk. Försök att använda naturligt ljus när du kan, och experimentera med skuggor för att skapa djup och känsla.

Glöm inte att alt-tagga bilderna med sökordet. Sökordet/sökorden ska initalt beskriva bilden.

3. Komposition är kritiskt: Tänk på regeln om tredjedelar, placera viktiga element i korsningen av dessa linjer. Detta hjälper till att dra tittarens ögon genom bilden.

4. Fokusera på detaljerna: Ibland är det de små detaljerna som gör en bild unik. Ett blad med dagg, en spegling i ett fönster, eller kanske en skugga på en vägg.

5. Redigera med måtta: Medan efterbehandling kan förbättra en bild, är det viktigt att inte överdriva. Färgkorrigering, skärpa och kontrastjustering kan göra underverk, men håll det naturligt.

6. Känn din målgrupp: Vad älskar dina följare eller kunder? Är det levande landskap, produktdetaljer eller kanske bakom kulisserna? Förstå vad de uppskattar och leverera det.

7. Praktik gör perfekt: Som med allt annat, ju mer du övar, desto bättre blir du. Ta bilder varje dag, utvärdera dem och lär dig av dina misstag.

Hur fotografi och SEO går hand i hand

Så även om jag vanligtvis pratar om SEO och hur man optimerar webbplatser för sökmotorer, inser jag vikten av bra innehåll – och bilder är en stor del av det. En fantastisk bild kan inte bara dra till sig besökare utan också få dem att stanna kvar och interagera med ditt innehåll, vilket i sin tur kan ge SEO-fördelar.

Tack för att ni läste, och kom ihåg att om ni har några SEO-relaterade frågor, tveka inte att nå ut. Men för idag, ta den där kameran och börja skapa magi! ???? Ni når mig som vanligt på jorge@growthmarketing.se

Glöm inte alltid tänka på copyright när vi tar bilder från nätet. Orkar ni inte fotografera så finns det bra med gratisbilder på unsplash.com. 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.