Hur tar man bort ett Facebook-konto?

Att avsluta sitt Facebook-konto är inte alltid en enkel process, men det är möjligt att ta bort det permanent. I den här guiden visar vi dig hur tar man bort ett Facebook-konto steg för steg.

Någon stryker över facebook med en penna. Hur tar man bort ett facebook-konto?

En bild som visar någon som tar bort facebook på sin mobil. 

Innan du tar bort ditt konto bör du ladda ner en kopia av all din data, såsom dina inlägg, meddelanden och foton. Detta gör du genom att gå till dina Facebook-inställningar och välja alternativet “Ladda ned en kopia av dina Facebook-uppgifter”.

Så här tar du bort ditt Facebook-konto:

  1. Logga in på ditt Facebook-konto och klicka på pilen längst upp till höger på sidan.
  2. Klicka på “Inställningar och integritet” och klicka sedan på “Inställningar”.
  3. Tryck på “Din Facebook-information” i menyn till vänster och klicka sedan på “Avaktivera eller ta bort konto”.
  4. Välj alternativet “Ta bort konto” och klicka sedan på “Fortsätt till kontoavslutning”.
  5. Ange ditt lösenord och klicka sedan på “Fortsätt” för att bekräfta att du vill ta bort ditt konto.

Det kan ta upp till 90 dagar för Facebook att ta bort all information från ditt konto. Under denna period är det viktigt att du inte loggar in på ditt konto eller använder Facebook på något sätt, annars kommer kontot att återaktiveras.

Hur tar man bort ett Facebook-konto permanent?

  1. Följ stegen ovan för att ta bort ditt konto.
  2. Vänta i 30 dagar utan att logga in på ditt konto eller använda Facebook på något sätt.
  3. Efter 30 dagar kommer ditt konto att tas bort permanent och all din information kommer att raderas från Facebook.

Kom ihåg att om man tar bort ett Facebook-konto permanent kommer du inte att kunna återställa det eller få tillbaka någon av din information. Tänk därför noga igenom beslutet innan du tar bort ditt konto.

Att ta bort ditt Facebook-konto är enkelt, men det kan ta upp till 90 dagar för all information att raderas från Facebook. Om du vill ta bort ditt konto permanent måste du vänta i 30 dagar utan att använda Facebook efter att du har begärt borttagning. Kom ihåg att ladda ner en kopia av all din information innan du tar bort ditt konto.

Källa: https://www.facebook.com/help/224562897555674

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.