Hur repostar man på Instagram? – En enkel guide

Instagram är en plattform som erbjuder många olika funktioner för att dela och visa upp innehåll. Men att dela andras innehåll kan ibland vara lite klurigt. Om du funderar på hur repostar man på Instagram så har du kommit till rätt ställe!

Någon har hittat någonting hen vill reposta. Hur repostar man på Instagram?

På bilden ovan ser du en person som har hittat en intressant post som de vill reposta.

I denna guide kommer vi att visa dig hur du kan dela någon annans inlägg på din egen profil.

  1. Använd en tredjepartsapplikation – Instagram har inte en inbyggd funktion för att repostera innehåll, men det finns många tredjepartsapplikationer som gör det möjligt. Det är viktigt att notera att vissa av dessa applikationer kan visa annonser eller ha betalda versioner, så se till att läsa igenom villkoren innan du väljer en applikation.
  2. Skärmbild av inlägget – Ett alternativ till att använda en tredjepartsapplikation är att ta en skärmbild av inlägget och sedan dela det på din egen profil. För att ta en skärmbild på iPhone, tryck på hemknappen och strömknappen samtidigt. På en Android-telefon, tryck på volym ner-knappen och strömknappen samtidigt. Efter att du har tagit skärmbilden, öppna Instagram och dela bilden på din egen profil.
  3. Be om tillåtelse –  Det är alltid en god idé att be om tillåtelse från personen som har postat innehållet innan du delar det på din egen profil. Detta visar respekt för upphovsrätten och hjälper till att undvika potentiella problem i framtiden. Det uppskattas också oftast original innehavaren.

Så hur repostar man på Instagram?

Reposting av innehåll på Instagram kan vara en utmärkt metod för att visa upp intressant innehåll. Men det kan också vara en bra strategi för att öka engagemanget på din profil. Det finns flera alternativ för att göra detta:

  • Antingen genom att använda tredjepartsapplikationer,
  • Ta en skärmbild av inlägget
  • Genom att be om tillåtelse från upphovsmannen.

Se till att alltid visa respekt för upphovsrätten och följ Instagrams användarvillkor när du delar innehåll på din profil.

Källa: https://blog.hubspot.com/marketing/how-to-repost-on-instagram

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.