Hur många företag använder sociala medier?

Hur många företag använder sociala medier? Enligt en undersökning från Statista från 2020 använder 89% av företag med mer än 100 anställda sociala medier för marknadsföring. Även för mindre företag så kan siffran vara hög, men det kan variera beroende på bransch och geografiskt område, men en sak som är säkert är att sociala medier är ett viktigt verktyg för företag idag och användningen fortsätter att öka.

Hur många företag använder sociala medier

enerHur påverkar marknadsföring på sociala medier småföretag?

En av de största fördelarna med sociala medier är att det ger småföretag möjlighet att nå ut till en stor publik för en relativt liten peng. Sociala medier är också ett bra sätt för småföretag att bygga en relation med sina kunder och skapa ett starkt varumärke.

En annan fördel är möjligheten att mäta resultatet av marknadsföringsinsatser på sociala medier, med hjälp av så kallade “analytics-verktyg” som kan mäta hur många människor som besöker en webbsida eller engagerar sig med ett inlägg. Detta gör det möjligt för småföretag att anpassa sin marknadsföring efter vad som fungerar och vad som inte gör det.

Ytterligare en aspekt är att sociala medier också fungerar som ett sätt att skapa engagemang och konversationer kring ett företag och dess produkter eller tjänster. Det kan hjälpa småföretag att skapa en community kring deras varumärke och öka förtroendet för deras produkt eller tjänst.

Det finns utmaningar

Emellertid kan det finnas vissa utmaningar med marknadsföring på sociala medier för småföretag. Det kan vara svårt att sticka ut i den överväldigande mängden av innehåll som finns och det kan också vara svårt att skapa och bibehålla en stark närvaro på flera plattformar.

Således, för att ett småföretag ska få ut mest värde av marknadsföring på sociala medier krävs det en tydlig strategi, målgruppsanalys, konstant engagemang och anpassning av innehållet efter det som fungerar.

Varför sociala medier är en avgörande del av ditt företags marknadsföringsstrategi?

Sociala medier spelar en viktig roll i en framgångsrik marknadsföringsstrategi för företag. De är perfekta plattformer för dig att bygga relationer med din målgrupp, visa upp ditt varumärke och öka din online närvaro. Genom regelbunden interaktion med dina följare på plattformar som Facebook, Instagram och Twitter kan du visa din expertis inom ditt område och öka varumärkeskännedomen. Dessutom är sociala medier ett effektivt sätt att driva målgruppen till din webbplats, vilket i sin tur kan bidra till att öka din ranking i sökmotorer. 

Källa:
https://www.adobe.com/acrobat/resources/why-is-social-media-important-for-your-business.html

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.