Hur annonserar man på Google? En steg-för-steg guide för nybörjare

Hur annonserar man på Google? Detta är en fråga som många företag ställer sig när de vill öka sin synlighet på internet. Google är den mest använda sökmotorn i världen och erbjuder en mängd olika annonseringsmöjligheter för företag som vill nå ut till sin målgrupp. I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur man annonserar på Google och vilka steg som behövs för att skapa en effektiv annonseringsstrategi.

hur annonserar man på google. Det kan man undra sig, men bilden visar statistik från google analytics som är viktigt för att följa dina kampanjer

Google analytics är ett viktigt verktyg när man skall följa upp sina kampanjer.

Skapa ett Google Ads-konto

För att kunna annonsera på Google behöver du skapa ett Google Ads-konto. Detta är enkelt att göra och tar bara några minuter. Du behöver ange information om ditt företag, välja vilka annonseringsmål du har och ställa in en budget för dina annonser.

Välj en annonskampanj

När du har skapat ditt Google Ads-konto är det dags att välja en annonskampanj. Det finns olika typer av annonskampanjer att välja mellan, till exempel sökannonser, displayannonser och videoreklam. Varje annonskampanj har sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att välja den som passar bäst för ditt företags behov.

Välj dina sökord

När du har valt din annonskampanj är det dags att välja dina sökord. Sökord är de ord och fraser som du vill att dina annonser ska visas för när någon söker efter dem på Google. Det är viktigt att välja relevanta sökord som är relevanta för ditt företag och din målgrupp.

Skapa din annons

När du har valt dina sökord är det dags att skapa din annons. Det är viktigt att skapa en annons som är intressant och engagerande för din målgrupp. Annonser kan bestå av en rubrik, en beskrivning och en URL till din webbplats.

Ställ in din budget och annonseringsplacering

När du har skapat din annons är det dags att ställa in din budget och annonseringsplacering. Du kan ställa in en daglig budget för dina annonser och välja vilka webbplatser och appar som du vill att dina annonser ska visas på.

Genom att följa dessa steg kan du skapa en effektiv annonseringsstrategi på Google och öka din synlighet online. Det är viktigt att kontinuerligt övervaka och analysera dina annonser för att se till att de ger de resultat du vill ha. Annonsering på Google kan vara en kraftfull marknadsföringsverktyg, men det kräver tid, arbete och kontinuerlig optimering för att bli framgångsrik.

Källa: https://www.wordstream.com/effective-landing-pages

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.