Hur kan du använda Googles sökordsplanerare för att optimera ditt SEO

Googles sökordsplanerare är en mycket användbar och kraftfull verktyg som används för att hjälpa företag att optimera sina sökmotoroptimeringsstrategier. Genom att använda denna sökordsplanerare kan du få värdefull information om vad potentiella kunder söker efter på nätet. Detta ger dig möjlighet att skapa relevant innehåll som besvarar deras sökfrågor och ökar dina chanser att rankas högre i sökmotorresultaten.

Googles sökordsplanerare är ett smidigt verktyg som kan hjälpa till med din SEO arbete.

Att använda rätta sökord är viktigt. Då kan Googles sökordsplanerare komma till hjälp. 

Optimera ditt sökmotoroptimeringsarbete

Nedan hittar du tre sätt för att effektivisera din användning av Googles sökordsplanerare.

Hitta relevanta sökord

Genom att använda sökordsplaneraren kan du hitta relevanta sökord som är relevanta för din bransch och din målgrupp. Du kan också se sökvolymen för varje sökord och konkurrenssituationen kring sökorden. Detta ger dig en inblick i hur populära sökorden är och hur många andra företag som försöker rangordna för dem. Genom att hitta de mest relevanta sökorden kan du skapa innehåll som lockar och engagerar din målgrupp.

Få nya sökordsidéer

Sökordsplaneraren ger dig också möjlighet att hitta nya sökordsidéer. Genom att ange en sökfras som är relaterad till din verksamhet eller din webbplats, kan du få förslag på andra sökord som kan vara relevanta. Du kan också se hur många sökningar som görs för varje sökord och hur konkurrensen ser ut. Detta ger dig möjlighet att hitta nya sökord att optimera din webbplats för och öka din synlighet online.

Utvärdera konkurrensen

Sökordsplaneraren ger dig också möjlighet att utvärdera konkurrenssituationen kring sökorden. Du kan se hur många andra företag som också försöker rankas för samma sökord och hur svårt det kan vara att rangordna för dessa sökord. Detta ger dig en inblick i hur konkurrenskraftig din bransch är och vilka sökord som är de mest lönsamma att optimera för. Du kan också få tips på olika strategier som kan hjälpa dig att överträffa din konkurrens och öka din synlighet online.

Genom att använda Googles sökordsplanerare kan du optimera din sökmotoroptimeringsstrategi och förbättra ditt företags synlighet online. Det gör du genom att hitta relevanta sökord, få nya sökordsidéer och utvärdera sökordsprestanda. Med hjälp av verktyget kan du anpassa din SEO-strategi för att nå din målgrupp och driva trafik till din hemsida.

Källa: https://support.google.com/google-ads/answer/7337243?hl=en

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.