Få ut det mesta av Google Search Console gratis!

Att förbättra sin webbplats ranking på Google är en viktig del av marknadsföring idag. Ett effektivt verktyg som kan hjälpa dig med detta är Google Search Console. Det man inte får glömma är att man kan använda Google Search console gratis. Läs vidare för att lära dig hur du kan använda detta kraftfulla verktyg för att förbättra din webbsidas synlighet.

Du kan få väldigt mycket infromation från google search console gratis. Bilden demonstrerar googles färger med hjälp av pappersflyplan

GSC kan kännas lite rörigt ibland, lite som pappersflygplanen i Googles färger på bilden. 

Få en översikt med Google Search Console

Google Search Console ger dig en översikt över hur din webbplats presterar i sökresultaten. Genom att använda verktyget kan du se hur många gånger din webbplats visas i sökresultaten och hur många klick den får. Du kan också se vilka sökfraser som leder till din webbplats, samt hur högt den rankar för olika sökfraser.

Använd verktyget för att identifiera problem

Google Search Console ger också information om eventuella problem på din webbplats som kan påverka dess synlighet i sökresultaten. Du kan exempelvis få information om saknade sidor eller problem med länkar som leder till fel sidor. Genom att lösa dessa problem kan du förbättra din webbplats synlighet och rankning på Google.

Optimera din webbplats med Google Search Console

Ett annat användningsområde för Google Search Console är att optimera din webbplats. Genom att använda verktyget kan du exempelvis se vilka sökfraser som leder till din webbplats, och därmed optimera din webbplats för dessa sökfraser. Du kan också se vilka sidor på din webbplats som rankar högst, och därmed optimera dessa sidor för att förbättra din webbplats synlighet.

Vi kan konstatera att Google Search Console är ett kraftfullt verktyg. Bästa av allt så är Google Search Console gratis att använda. Genom att använda verktyget kan du få en översikt över hur din webbplats presterar i sökresultaten, identifiera problem och optimera din webbplats för bättre synlighet. Så se till att utnyttja denna värdefulla resurs för att förbättra din webbsidas synlighet och ranking på Google.

Källa: https://developers.google.com/search/docs/monitor-debug/search-console-start

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.