Vad är Google Display och hur fungerar det?

Google Display är en annonsplattform som låter annonsörer visa sina annonser på webbplatser som är en del av Googles annonsnätverk. Detta nätverk omfattar miljontals webbplatser som har anslutit sig till Googles annonsprogram. Annonserna kan vara textannonser, bilder, videor eller en kombination av dessa format.

Google display är en effektiv kanal. På bilden ser du några exempel på eventuella display annonser.

Bild: Demonstrerar skisser på Google Display

Varför använda Google Display?

Det finns flera anledningar till att använda Google Display. För det första är det ett effektivt sätt att öka varumärkesmedvetenheten. Eftersom annonserna visas på en mängd olika webbplatser kan en stor publik nås på kort tid. Dessutom kan annonserna riktas till en specifik målgrupp genom användning av olika målgruppsinriktningar, såsom geografisk inriktning, intressen och beteenden.

Hur fungerar målgruppsinriktning?

Målgruppsinriktning på Google Display fungerar genom att använda Googles avancerade algoritmer för att matcha annonser till användares intressen och beteenden. Detta görs genom att samla in data om användares webbhistorik, sökningar och beteenden. Baserat på denna data kan annonser riktas till användare som har visat intresse för liknande produkter eller tjänster. Detta innebär att annonserna når en mer relevant publik och därmed kan få bättre resultat.

Hur skapar man en bra annons i Google display?

Att skapa en Google Display-annons är relativt enkelt. För att komma igång behöver du skapa ett Google Ads-konto och välja dina annonstyper. När du har gjort det kan du skapa en annonskampanj och välja dina målgruppsinriktningar. Därefter kan du skapa din annons med hjälp av olika format och texter som är lämpliga för din målgrupp. Slutligen kan du ladda upp din annons till Google Ads och starta din kampanj.

Det är med andra ord en effektiv annonsplattform som låter annonsörer nå en stor och relevant publik. Genom att använda målgruppsinriktning kan du rikta annonser till en specifik målgrupp baserat på intressen och beteenden. Att skapa en annons är relativt enkelt och kan ge positiva resultat för ditt företag.

Källa: https://support.google.com/google-ads/answer/2404190?hl=sv

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.