Google Data Studios

Google Data Studio är ett gratis verktyg för dataanalytiker och marknadsförare som gör det möjligt att skapa interaktiva rapporter och visualiseringar av data från olika källor. Det gör det lättare att se samband och mönster i data och hjälper till att göra data mer lättförståeligt och presentabelt.

Google Data Studios

Vad är Google Data Studios?

Med Google Data Studio kan du samla in data från olika källor såsom Google Analytics, Google Ads, CSV-filer och många andra. Du kan sedan skapa grafer, diagram och tabeller för att visa data på ett lättförståeligt sätt. Verktyget erbjuder många olika visualiseringar såsom linje- och stapeldiagram, kartor, tabeller och mycket mer.

Om du arbetar med data och visualiseringar så kan Google Data Studio vara ett värdefullt verktyg för dig att undersöka då det är gratis och lätt att använda. Det kan hjälpa dig att utföra dataanalys och visualisera resultaten.

Vad kan du göra med Google Data Studios?

Google Data Studio är ett verktyg som gör det enkelt att samla in, organisera och presentera data från flera olika källor. Du kan ansluta till andra program som Google Analytics, Google Ads, CSV-filer, Google Sheets och många fler för att skapa en samlad bild av verksamhetens prestationer. Det hjälper dig att se mönster och samband i data och göra det mer lättförståeligt för dig och ditt team.

Du kan också samarbeta med andra och dela rapporter och diagram med teammedlemmar eller kollegor. Detta gör det möjligt för flera personer att arbeta tillsammans och få feedback på rapporterna. Google Data Studio är ett verktyg som gör det lätt att få en samlad bild över nyckeltal och trender, och hjälper dig att fatta informerade beslut för att förbättra verksamheten.

Importera data via fördefinierade gränssnitt

Google Data Studio gör det enkelt att samla in och presentera data från olika källor. Du kan ansluta till källor som MySQL, PostgreSQL, Google Analytics, Google BigData, YouTube och många fler, med hjälp av fördefinierade gränssnitt och enkla knapptryckningar.

Detta gör det lätt att få tillgång till data från olika verktyg och plattformar och samla in den på ett enda ställe, så du kan skapa en samlad bild av verksamhetens prestationer.

 Källa:
https://datastudio.withgoogle.com/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.