Google Analytics kurs gratis

Är du intresserad av att lära dig hur du kan använda Google Analytics för att spåra din webbplats trafik och få värdefull insikt om dina besökare? Kanske funderar du var du kan hitta en Google Analytics kurs gratis? Då har du kommit till rätt ställe! Det finns en gratis kurs tillgänglig online som kan hjälpa dig att lära dig allt du behöver veta om Google Analytics.

Bild på någon som har sökt analytics på Google. Så kan man hitta google analytics kurs gratis

Bild: Google analytics kommer upp i sökresultaten ifall du söker på Google.

Vad är Google Analytics?

Innan du dyker in i kursen, låt oss först ta en titt på vad Google Analytics är. Det är ett gratis analysverktyg som tillhandahålls av Google för att hjälpa webbplatsägare att spåra och analysera sin webbplats trafik. Genom att använda Google Analytics kan du få värdefull information om dina besökare, såsom deras ålder, kön, geografiska plats och intressen. Du kan också se hur länge besökare stannar på din webbplats och vilka sidor de besöker mest.

En av de bästa sakerna med Google Analytics är att det är gratis att använda. Allt du behöver göra är att skapa ett konto och installera en spårningskod på din webbplats. Detta kan verka som en stor utmaning, men det finns faktiskt många gratis resurser som kan hjälpa dig med detta.

Google analytics kurs gratis

Nu tillbaka till gratis kursen. Det finns många olika online-kurser som erbjuds för att lära dig hur du använder Google Analytics. Men en av de bästa är Google Analytics Academy. Den här kursen består av olika moduler som är utformade för att hjälpa dig att lära dig grunderna och bli en avancerad användare av verktyget.

En av modulerna innehåller precis det du letar efter – en gratis Google Analytics-kurs. I den här kursen lär du dig:

  • Hur du ställer in ditt konto.
  • Navigerar i gränssnittet.
  • Använder olika funktioner för att spåra din webbplats trafik.

Du lär dig också hur du kan använda informationen som samlats in för att förbättra din webbplats och öka din online-närvaro.

Som slutord vill vi säga att om du vill lära dig hur du använder Google Analytics för att spåra din webbplats trafik och få värdefull insikt om dina besökare, så kan en gratis kurs vara en bra startpunkt. Genom att använda Google Analytics effektivt kan du ta din webbplats till nästa nivå och öka din synlighet på nätet. Så vad väntar du på? Börja lära dig idag!

Källa: https://analytics.google.com/analytics/academy/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.