Amazon advertising

Amazon är en av världens största e-handelsplattformar och har någon form av relation till många människor. Som företagare finns det många frågor kring hur man går till väga för att sälja via Amazon, och en av de vanligare frågorna är vad Amazon advertising är för något.

Amazon Advertising är Amazons egen plattform för marknadsföring som hjälper företagare att nå ut till fler kunder och öka synligheten för deras produkter på Amazon. Verktyget erbjuder möjligheter till annonsering på Amazon.com, på Amazon-appar och Amazon-enheter som Fire TV och Echo.

Att annonsera på Amazon har många fördelar, det ger till exempel ökad synlighet för din produkt hos målgruppen som redan är på Amazons webbplats för att söka efter produkter. Det ger också möjlighet att nå ut till rätt målgrupp.

Amazon advertising

Varför ska man annonsera hos Amazon?

Att annonsera på Amazon är ett bra sätt för företag att öka synligheten för sina produkter och nå ut till en stor och relevant målgrupp. Det ökar chansen för att kunder ska hitta och köpa just din produkt.

En av de största fördelarna med att annonsera på Amazon är att det ger dig möjlighet att synas högt upp på sökresultatens första sida. När en kund söker efter en produkt som du säljer, kommer din annons att visas som ett “sponsrat inlägg” högst upp på sidan. Det innebär att det är mer sannolikt att kunden kommer att klicka på din annons och besöka din produktsida. Och ju fler som besöker din produktsida, desto högre är chansen att det kommer att leda till ett köp.

När en kund har klickat på din annons och hamnat på din produktsida, är det viktigt att göra allt du kan för att hålla kunden på plats och öka chansen för ett köp. En sätt att göra detta är genom att annonsera för fler av dina produkter på produktsidan.

Kan SEO vara till hjälp?

Att använda rätt sökord i annonserna är en viktig del av att lyckas med Amazon advertising. Genom att använda de rätta sökorden kan du nå ut till en relevant målgrupp och öka chansen för att din annons kommer att synas och klickas på.

En sökordsanalys hjälper dig att förstå vilka ord som används när kunder söker efter produkter som din. Genom att välja rätt sökord, kan du få din annons att synas högt upp på sökresultatet när kunder söker efter just det ordet. Det kan också hjälpa dig att förstå mer om kundernas sökvanor och vad för typ av ord som är vanligt förekommande för din produkt eller bransch.

Källa:
https://advertising.amazon.com/library/guides/basics-of-success-understanding-amazon-advertising

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.