Ett aktivitetsbaserat kontor? Så sitter vi på Growth Marketing

Vad är ett aktivitetsbaserat kontor? Ett aktivitetsbaserat kontor är en modern arbetsplatsdesign som syftar till att skapa en flexibel och anpassningsbar miljö för att främja produktivitet och samarbete. I stället för traditionella fasta arbetsplatser tilldelas de anställda inte specifika skrivbord eller rum.

I stället får de möjlighet att välja var och hur de arbetar baserat på deras specifika uppgifter och behov.

aktivitetsbaserat kontor

Bild: Denna bild visar hur vi sitter på GM,

Varje vecka roterar vi platser.

”Allt ingår”

Genom att erbjuda olika arbetsområden och zoner, såsom tysta rum, kollaborativa ytor och avskilda områden, kan aktivitetsbaserade kontor stödja olika arbetsstilar och arbetsuppgifter. Anställda har friheten att välja den miljö som passar bäst för deras arbete vid varje given tidpunkt. Det kan vara en individuell arbetsstation för koncentrerat arbete, en mötesrum för gruppdiskussioner eller en avslappnad lounge för informella samtal. Kaffe, te, dryck och frukt ingår. (Allt det här ingår hos First Office som vi hyr två fasta kontorsrum av) Bäst av allt är deras fina stolar av märket Herman Miller Embody.

Fördelar med ett aktivitetsbaserat kontor

Ett aktivitetsbaserat kontor erbjuder flera fördelar för både anställda och organisationer. Genom att främja flexibilitet och valmöjligheter kan denna arbetsplatsdesign bidra till ökad produktivitet och trivsel. Här är några fördelar med ett aktivitetsbaserat kontor:

– Samarbete och kreativitet

Genom att erbjuda olika samarbetsutrymmen och mötesrum kan aktivitetsbaserade kontor främja interaktion och kreativitet bland de anställda. Det blir lättare att samarbeta och dela idéer när man har tillgång till olika typer av arbetsmiljöer.

– Flexibilitet och anpassning

Anställda kan anpassa sin arbetsmiljö baserat på deras behov och arbetsuppgifter. Detta ger en känsla av kontroll och kan öka motivationen och engagemanget.

– Attraktivitet för talanger

Aktivitetsbaserade kontor anses vara mer moderna och attraktiva för unga talanger. Det kan vara ett lockande förmån som hjälper organisationer att attrahera och behålla kompetenta medarbetare.

Denna text har skrivits av Jorge Castro.

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.